Kruiskerk App

In 2018 stopte de PKN met het project van de kerkapp. Omdat onze vorige predikant ds. Pieterjan de Buck er fanatiek mee was gestart en ik het stokje bij zijn afscheid heb overgenomen, werd de app zeer actief gebruikt. Mede om die reden besloot de kerkenraad door te willen met een app. Dit heeft begin 2019 geresulteerd in een eigen Kruiskerk app.

Na 4 jaar hebben we inmiddels bijna 500 gebruikers en bezoeken gemiddeld zo’n 30 gebruikers per dag de app. Dat zijn toch mooie getallen! De app is overigens gemakkelijk te vinden via de app stores van Google en Apple.

Tip: als u zich aanmeldt als gebruiker, dan verschijnt een extra button bij Nieuws (onderaan). Deze is speciaal voor gemeenteleden en hier vindt u pastoraal nieuws en updates van het kerkelijk bureau.

Recentelijk hebben we gesproken met het mediateam van de Pauluskerk samen met Jules van der Weerd (voorzitter KR PK), want ook zij zien de meerwaarde ervan. Men verwacht daar onder meer makkelijker een gro(o)t(er) deel van de gemeente mee te bereiken. Zeker om het laatste nieuws te delen en de attentiewaarde van bijv. de pushberichten.

En dan te bedenken dat we nog lang niet alle mogelijkheden gebruiken van de app. Het moet echter ook te behappen zijn … 😉

Heeft u vragen, mist u zaken of vindt u iets onhandig of juist handig, ziet u een foutje? Alle feedback is zeer welkom! Dit kan via media@kruiskerkwezep.nl of mij even aanschieten in de kerk 😊

Sjoerd Bouma

Gerelateerde berichten