Voedsel/verzorgingsproducten inzameling Oekraïne

In onze gemeente worden veel Oekraïense vluchtelingen opgevangen en vanuit die groep is gevraagd of er een inzameling georganiseerd kan worden.

Recent is er daarom vanuit de gezamenlijke kerken in Wezep en Hattemerbroek een werkgroep opgericht. Die heeft onderzocht hoe we in Wezep een gezamenlijke inzameling voor Oekraïne kunnen organiseren.
Dat heeft geresulteerd in een concreet plan: op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 september worden in alle supermarkten in Wezep goederen aangeboden die gekocht kunnen worden door degenen die dan hun boodschappen doen.

De Aldi, Boni, Lidl en Plus werken graag mee aan deze actie zodat het een actie is in en van heel Wezep en Hattemerbroek. De week erna worden de ingezamelde goederen via een reeds vaak gebruikte transportroute naar Oekraïne getransporteerd.

De werkgroep zoekt vrijwilligers die op 1, 2 en/of 3 september of meerdere van deze data een paar uurtjes willen assisteren door in 1 van de winkels informatie uit te delen en geschonken goederen in ontvangst te nemen en te sorteren. We denken daarbij aan blokken van 2 of 3 uur, maar in overleg is ook anders mogelijk. Vrijwilligers worden samen met anderen ingedeeld zodat er (bij voorkeur) per tijdsblok minimaal 3 vrijwilligers per supermarkt ingedeeld kunnen worden. Deze vrijwilligers staan in contact met een coördinator die eerste aanspreekpunt is en precies weet wat de bedoeling is.

Bij de aanmelding willen we graag weten welke dag de vrijwilliger beschikbaar is en welk dagdeel: ochtend (8:00 tot 12:00), middag (12:00 tot 17:00) of avond (17:00 tot 20:00). Nadat we alle aanmeldingen hebben verwerkt gaan we een definitieve indeling maken, dat zal van 22 t/m 27 augustus gebeuren, de week voorafgaande aan de actie.

Zondag 4 september vindt er een voedsel/verzorgingsproducten inzameling plaats in alle kerken in Wezep en Hattemerbroek. De lijst hiervoor is nu nog niet bekend maar zal via de beamer en de app gedeeld worden binnen de Kruiskerkgemeente.

Inschrijven op lijst in de hal op de zondagen 21 en 28 augustus.