Vluchtelingenwerk Oldebroek zoekt vrijwilligers

(Het gaat hier om een oproep van Vluchtelingenwerk die wij niet moeten verwarren met het werk wat voor de Oekraïners wordt gedaan. Deze oproep is bedoeld voor het reguliere werk van Vluchtelingenwerk.)

Wegens de komst van een flink aantal statushouders die gehuisvest gaan worden in de gemeente Oldebroek zoeken we zowel vrijwilligers op het gebied van maatschappelijke begeleiding als juridische begeleiding.

Als maatschappelijk begeleider help je een vluchteling wegwijs te worden in de gemeente om zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk te worden. Je biedt ook praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefonie.

Als juridisch begeleider geef je cliënten voorlichting over de gezinsherenigingsprocedure of andere juridische zaken. Ook begeleid je cliënten bij externe contacten en correspondentie met diverse instanties zoals COA, de advocaat en de IND.

Voor beide functies is het van belang dat je minimaal beschikt over mbo-niveau en met een computer kunt werken. Ook gaan we er van uit dat je minimaal 1 dagdeel (4uur) per week beschikbaar bent. Wij bieden mogelijkheden om verschillende trainingen en opleidingen te volgen. Ook is er een vrijwilligersbijdrage en reis- en onkostenvergoeding.

Heb je interesse in een van deze functies, stuur dan een mailtje naar teamleider Peter Reimink, e-mailadres preimink@vluchtelingenwerk.nl

Deze oproep wordt door de diaconie van de Kruiskerk van harte bij u aanbevolen.

Gerelateerde berichten