Kerkdienst – zondag 25 oktober

Zondag 25 oktober 9.30 uur — ds. Han Wilmink

LOCO uitzending

Op 25 oktober. Ik denk erover om een serie diensten en preken te houden over het Bijbelboekje Ester. In het verleden heb ik mij ook wel eens grondig verdiept in deze schitterende parel van joodse vertelkunst in het Oude/Eerste Testament. Het heeft ook een actuele zeggingskracht. Ester is geschreven om mensen in nood een hart onder de riem te steken. Een boekje dat de machteloosheid tegen wil gaan en mensen wil aansporen en inspireren. Je bent nooit ergens voor niets, leert het ons. Ester kun je zien als een soort vergrootglas waarmee je onder de loep wordt genomen waardoor we naar onszelf leren kijken en ons de vraag gaan stellen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn rol, mijn taak, mijn karwei in het leven? Het lijkt mij fantastisch om mij weer eens in deze teksten te verdiepen. Ik kan er in ieder geval wel een preek of acht van maken, schat ik zo. Wordt vervolgd!

Groet van uw dominee, Han Wilmink

Ds. Han Wilmink