Een gezond 2023

Een oud gebruik bij de jaarwisseling was/is om iedereen “Veel heil en zegen” toe te wensen. Een mooie veelomvattende wens vind ik dat altijd nog. Ook als BHV’ers (Bedrijfs Hulp Verlener) van de Kruiskerk wensen wij u dat allemaal van harte toe.

Toch gaat het wel eens wat minder goed met die gezondheid en dat kan zomaar gebeuren, ook tijdens een kerkdienst.  Daar werden we voor een week of wat geleden nog maar weer eens mee geconfronteerd. Iemand werd onwel tijdens de dienst en dan zijn we als team blij dat we hulp kunnen en mogen bieden.

Iedere dienst staan er twee vrijwilligers ingeroosterd om als BHV’er aanwezig te zijn.

Door omstandigheden is ons team de afgelopen jaren van >15 naar 10 gekrompen. Nu is dat nog te doen, maar toch zouden we graag ons team weer zien groeien, want vele handen maken zwaar werk licht! Gemiddeld zijn het 3 á 4 diensten per kwartaal.

Bent u in het bezit van een BHV certificaat en/of een EHBO-diploma?

Meldt u zich dan aan om ons team te ondersteunen.

We hebben twee keer per jaar een reanimatie-/ opfriscursus bij ons in de kerk en worden er ook andere praktische zaken behandeld. Wilt u wat meer weten over het hoe en wat?  Spreek gerust eens iemand van ons team aan of neem contact op via l.beute1@upcmail.nl.

Namens Henny Dijkstra, Annie Eibrink, Jeanet Franken, Kor Hertsenberg, Gerda Hertsenberg, Annemarie Jobse, Jan Koele, Wilma Rietberg, Evert de Vries en Lute Beute wensen wij u een gezond 2023 toe en hopen u in ons team te mogen begroeten.