Van de Predikant – “December 2020”

VAN DE PREDIKANT

De maand december wordt gewoonlijk “een feestmaand” genoemd. “December 2020” gaat niet als feestmaand de geschiedenisboeken in. Natuurlijk was Corona de pretbederver maar er gebeurden ook dingen binnen onze kerkgemeenschap die dieptreurig waren en een rouwsluier over deze maand legden. Het onverwachte overlijden van Gerrit Assink onze gedreven voorzitter van de kerkenraad zorgde de hele maand voor een onwezenlijk gevoel. Nog twee gemeenteleden overleden vlak voor de kerstdagen. Corona sloeg in een aantal gezinnen hard toe en er liepen nogal wat gemeenteleden tijdens de feestdagen met hun ziel onder hun arm, door gemis van een geliefde en (door de omstandigheden) het gebrek aan nabijheid en warmte. De voortekenen voor 2021 zijn gelukkig gunstiger, volgens sommigen “kunnen we straks helemaal los.” Ik pleit ervoor om de verwachtingen niet te hoog te laten oplopen, want bij (te) hoge verwachtingen kan 2021 alleen maar tegenvallen. Dat verduvelde virus is nog lang niet de wereld uit. Voor onze kerkgemeenschap hoop ik dat we binnen niet te lange tijd toch weer lucht en ruimte krijgen om er echt te kunnen zijn voor elkaar en onze omgeving. Goed nieuws waarmee we de drempel over gaan is het feit dat de pioniersplek “Maal met een Verhaal” goedgekeurd is door de landelijke instanties van de PKN. We zijn nu een officiële pioniersplek in Nederland van de Protestantse Kerk. Zo willen we “buitenstaanders” via onze activiteiten rond het kookeiland meer betrekken bij geloof en Bijbel, zo willen we stapsgewijs bouwen aan een nieuwe laagdrempelige gemeenschap waar mensen het gevoel hebben “hier voel ik me thuis!”. Komend jaar zullen we ook de financiële middelen uit landelijke potjes hiervoor ontvangen en als pioniersgroep worden we gecoacht door een landelijk team. Als het RIVM het toelaat dan zullen we t.z.t. het startschot geven middels een mooi evenement. Nieuwe uitdagingen wachten ons en dat inspireert mij in ieder geval. Ik hoop en bid dat we er met zijn allen de schouders onder willen zetten, in geloof, hoop en liefde! Een gezegend 2021 gewenst! En ook heel hartelijk bedankt voor alle goede wensen die wij ook als gezin aan de Elias Beeckmanstraat 2 ontvangen mochten.

Een warme groet aan u allen!

Groet van uw dominee, Han Wilmink

Ds. Han Wilmink