50 JAAR ORGAN­IST EN 50 JAAR ORGEL IN DE KRUISKERK - WEZEP - Op zondag 3 juni 2018 vierde de Kruiskerk twee jubilea, nl. het 50-​jarig jubileum van Doeke Post als organ­ist van de Kruiskerk en het 50-​jarig jubileum van het orgel van de Kruiskerk. De voor­ganger van de Kruiskerk, ds. Han Wilmink, preekte over het boek Job. Het was de eerste dienst van een reeks over het boek Job, waarin vra­gen over lij­den, recht en onrecht op ver­schil­lende manieren aan de orde komen.

Na de dienst stond Theo van Unen (voorzit­ter van het col­lege van kerkrent­meesters) in een toe­spraak stil bij de 2 jubilea.

Op 30 mei 1968 werd het orgel in gebruik genomen en sinds­dien bespeelt Doeke Post ook het orgel van de Kruiskerk. Vele gen­er­aties Kruiskerk­ers hebben van zijn “begeis­ternde” muziek en begelei­d­ing op het orgel kun­nen geni­eten. Doeke Post begon 1956 met orgel spe­len. In 2016 werd er in de kerk in St.-Annaparochie bij stilges­taan dat hij al 60 jaar orgel speelt. Inmid­dels zijn we twee jaar verder en de Kruiskerkge­meente hoopt dat Doeke Post zijn 65-​jarig organ­is­ten­ju­bileum nog kan en wil vol­maken.

Na de toe­spraak werd aan Doeke Post een boeket bloe­men en een atten­tie over­handigd. Tot slot zong de gemeente hem staande toe met het lied “Dank, dank, nu allen God”. Dit lied werd ook gezon­gen ron­dom de inge­bruik­name van het orgel. Als uitlei­dend orgel­spel koos Doeke Post voor een bew­erk­ing van dit lied.

Wilt u meer weten over het orgel of de geschiede­nis van de Kruiskerk? Weet dat er nog een prachtig jubileum­boek voor iedereen beschik­baar is. Het jubileum­boek “Een halve eeuw Kruiskerk — even omk­ijken” (auteur: Doeke Post) is af te halen voor €10,00 per stuk in Wezep in de Kruiskerk bij coör­di­na­tor van zalen­ver­huur Tim­one Beute, p/​a Hort­en­si­as­traat 13 (na 17.00 uur). Bestellen per e-​mail kan via Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.. De kosten bedra­gen dan €13,30 per stuk (incl. portokosten).

Ontmoeten_maar_kennen_wij_elkaar.jpg